Jammer, jammer, jammer. De SRT Viper komt voorlopig niet naar Europa. De auto zou hier te duur worden.

Liefhebbers van de SRT Viper moeten we teleurstellen. De spectaculaire sportauto komt helaas niet naar Europa. Een woordvoerder van Chrysler heeft tegen het Amerikaanse Leftlane News gezegd dat export naar Europa voorlopig niet op de agenda staat.

Als belangrijkste reden geldt dat de auto hier te duur zou worden. Dat is zeker zo in Nederland, met dank aan de CO2-taks. Daarnaast is de huidige economische situatie op ons continent nog niet erg rooskleurig en bovendien heeft SRT of Dodge hier geen dealernetwerk (meer). De Viper zou dan via Fiat, Jeep of Alfa Romeo-showrooms verkocht moeten worden.

Chrysler sluit een latere introductie niet helemaal uit, maar de komende jaren hoeven we niet op de Viper te rekenen. Er zijn ongetwijfeld autobedrijven die de sportauto via de grijze import naar Europa halen maar ook dan zal er een stevig prijskaartje aan de Viper hangen. Bovendien moet 'ie voor een Europese typegoedkeuring nog op diverse punten worden aangepast - onder andere het uitlaatsysteem heeft een modificatie nodig.