TVR Sagaris

Het Britse sportautomerk TVR gaat (opnieuw) een comeback maken. Over de uitvoering van het plan is nog veel onduidelijkheid.

TVR komt terug maar hoe? De restanten van het vergane merk zijn opgekocht door de rijke Britse zakenman Les Edgar en die heeft het voornemen om van TVR weer een mooi merk te maken. Uit een interview met het Britse tijdschrift Autocar blijkt echter dat er nog geen duidelijke plannen zijn om deze droom te verwezenlijken.

Edgar wil van TVR het merk maken dat het ooit was, ver voordat het merk de eerste keer over de kop ging. We kunnen dus opvallende, enigszins betaalbare supercars verwachten die een waanzinnig geluid voortbrengen.

Het liefst wil TVR natuurlijk compleet nieuwe modellen ontwikkelen. In 2015 moet het assortiment uit twee modellen bestaan. Een oud model – de Sagaris (foto) bijvoorbeeld – vernieuwen is een meer eenvoudige en goedkopere optie. Edgar geeft aan dat hij dan binnen een jaar een auto op de markt kan brengen. Welke van de twee opties het wordt is nog niet besloten. De eerste gesprekken met mogelijke toeleveranciers zijn wel al aan de gang.

Over welke motoren TVR gaat gebruiken bestaat dezelfde onduidelijkheid. Ook hier twee opties: zelf ontwikkelen of inkopen. Die laatste optie is de meest waarschijnlijke, want goedkoper en minder gecompliceerd.