Maserati GranTurismo Sport

De volgende generatie Maserati GranTursimo krijgt een meer sportief karakter en minder ruimte op de achterbank. Ook luidt deze auto de nieuwe designrichting van het merk in.

Je zou het bijna vergeten door het geweld van de Ghibli en Quattroporte maar Maserati heeft ook de GranCoupé en GranCabrio in zijn assortiment. De opvolgers zijn in de maak en die beloven wat minder praktisch maar wel sportiever te worden dan de huidige coupé en cabriolet. Insiders hebben dat tegen de website Edmunds.com gezegd.

Omdat Maserati nu twee vierdeursmodellen heeft, krijgt de GranTurismo de ruimte om zich als échte coupé te ontwikkelen. Maserati zal bij de nieuwe GT starten met een nieuwe designrichting, daar waar de onlangs onthulde Ghibli en de volgend jaar te introduceren SUV Levante meer op de huidige GranTurismo leunen qua design.

Ondanks de verschuiving richting meer sportiviteit zal de nieuwe GranTurismo wel weer een luxe uitgevoerde auto worden en geen kale lichtgewicht auto. Volgens de geruchtenmolen staat zo'n auto wel op de planning. Die zal dan de basis van de Alfa Romeo 4C gebruiken.