Het is een beetje plagen, want de Viper komt voorlopig niet naar Nederland maar nieuws over een van de meest begeerlijke Amerikaanse auto’s kunnen we niet laten liggen. Wat het nieuws is? De Viper met Time Attack-pakket.

SRT introduceert in de V.S. op de autoshow van New York later deze maand de Viper TA. TA staat voor Time Attack, oftewel, een Viper die ook geschikt is voor op het circuit. Dat betekent dat met name de aerodynamica en het onderstel verder zijn geoptimaliseerd.

Voordat je verder leest is het goed om twee dingen te weten. Het eerste is dat de Viper TA net als de gewone Viper niet via de reguliere weg in Europa is te verkrijgen. Ten tweede gaat het hier om een gelimiteerde oplage van slechts 33 stuks, die allemaal geleverd worden in de kleur Crusher Orange.

De TA heeft ten opzichte van de 'gewone' Viper stijvere veren, instelbare dempers, lichtgewicht wielen, koolstofvezel verstevigingen onder de motorkap die de stijfheid doen verbeteren, verbeterde remmen, speciale Pirelli-banden en een gunstigere aerodynamica - dankzij extra koolstofvezel splitters en een achterspoiler. De TA is verder te herkennen aan diverse badges en het interieur is opgetuigd met racegordels en verschillende oranje ‘versieringen’.