Cadillac heeft de CTS niet geheim kunnen houden tot aan de start van de autoshow van New York. De foto’s van de auto die het de BMW 5 Serie en Mercedes-Benz E-Klasse moeilijk moet gaan maken zijn uitgelekt.

Maak kennis met de nieuwe Cadillac CTS. Gisteren lekten al de eerste teaserplaatjes uit, vandaag krijgen we de hele auto te zien. Slimme marketing of slechte beveiliging? Hoe dan ook: hier is de nieuwe Cadillac CTS.

De nieuwe CTS krijgt veel ontwerptrekjes mee van zijn kleine broertje ATS en grote broer XTS. Het geheel oogt dynamischer dan bij het huidige model, vooral door de schuine lijnen aan de voor- en achterkant. In het interieur zien we vooral heel veel van de XTS terug. Uiteraard maakt Cadillacs Cue infotainmentsysteem zijn entree in de CTS.

Onder motorkap gaan we nieuwe motoren terugvinden. De onlangs in de ATS geïntroduceerde 2.0 turbomotor en een nieuwe V6 twinturbo. Voor de Europese markt zou een diesel meer dan welkom zijn, die kan Cadillac betrekken bij zustermerk Opel. Of dat gaat gebeuren is nog niet bekend.