De SRT Viper komt voorlopig niet naar Europa. Officieel. Via de grijze import haalt een Duitse specialist nu toch exemplaren naar ons continent.

De SRT Viper komt een stuk dichterbij. Een Duitse specialist in Amerikaanse auto’s, Geiger Cars in München, gaat de nieuwe Viper naar Europa halen. Daarmee is de mogelijkheid om deze Amerikaanse ‘muscle car’ te kopen een stuk realistischer geworden.

De Viper gaat in Duitsland 139.000 euro kosten. Dat is inclusief diverse aanpassingen die nodig zijn om met de auto in Europa de weg op te mogen. Mocht je naar München willen afreizen om zelf een Viper op te halen, houdt er dan wel rekening mee dat er nog een fors bedrag aan BPM bijkomt.

Het Duitse bedrijf biedt de Viper aan in de kleuren zwart, geel en rood. De standaarduitrusting is zoals je van een Amerikaanse auto mag verwachten omvangrijk, met onder andere xenonverlichting, elektrisch verstelbare stoelen met geheugenfunctie, achteruitrijcamera, lederen bekleding en alarm. Het belangrijkste ligt echter onder de enorme motorkap: een 8,4 liter V10 met 641 pk vermogen.