Het is alweer een tijdje stil rondom de nieuwe Cadillac CTS maar de importeur bevestigt nu dat de eerste exemplaren van het nieuwe model nog dit jaar naar Nederland komen.

Cadillac zet de nieuwe CTS ‘voor mensen die zich willen onderscheiden’ nog dit jaar in de vier Nederlandse showrooms. De prijzen zijn helaas nog niet bekend maar je kunt de auto wel al bestellen.

De nieuwe CTS wordt leverbaar met drie motoren maar helaas geen diesel. Instapper is de 2.0 turbomotor met 272 pk en automatische zesversnellingsbak. De 321 pk sterke 3.6 V6 heeft een automaat met acht versnellingen en is optioneel leverbaar met vierwielaandrijving – maar dan krijg je wel weer een zesbak. In het voorlopige topmodel ligt een nieuwe V6 twinturbomotor met een vermogen van 420 pk. Met deze V6 accelereert de CTS in ‘minder dan 5 seconden’ van 0 naar 100 km/u.

De CTS is ook verkrijgbaar als Vsport, met 18 inch lichtmetalen wielen, kortere stuuroverbrenging, Brembo remschijven, heavy duty-koeling en een elektronisch limited-slip differentieel. Op alle modellen is Magnetic Ride Control standaard, het actieve onderstel dat zich automatisch aanpast aan het wegdek en de rij-omstandigheden. De gewichtsverdeling moet met 50 procent voor en 50 procent achter in belangrijke mate bijdragen aan de dynamische rijbeleving.

Alle modellen zijn uitgerust met het Cue infotainmentsysteem met 8 inch aanraakscherm. Het interieur kent acht verschillende aankledingsopties, met ‘echte’ materialen als leder, hout en koolstofvezel.

We hopen de prijzen van de nieuwe CTS zeer binnenkort te kunnen melden.