De extreme Ferrari 458 Speciale is nu in Nederland te koop. Er zijn twee uitvoeringen. En natuurlijk een hoop interessante opties. 

Bij de officiële Ferrari-distributeurs kun je vanaf heden de 458 Speciale bestellen. Er zijn twee uitvoeringen. De 'standaard' Ferrari 458 Speciale kost 300.901 euro. De tweede uitvoering, die voorzien is van brandstofbesparende Hele-technologie, gaat de showroom uit voor 283.269 euro. Mocht het je interesseren, bij de 458 Speciale Hele ligt de CO2-uitstoot op 275 in plaats van 307 g/km.

Ontwerpbureau Pininfarina heeft de cockpit simpel gelaten, met bedieningselementen ofwel op het stuurwiel ofwel geclusterd rondom de bestuurder. De lichtgewicht materialen zoals carbon racestoelen kunnen tegen de nodige bijbetaling worden aangevuld met alcantara of lederen bekleding. Features als cruise control en radio-navigatie met Bluetooth behoren eveneens tot de opties. Daarnaast zijn er circuitbenodigdheden zoals een roll-bar en vierpuntsgordel.

De Ferrari 458 Speciale is gericht op 'die hard' rijders. Het model, dat geschikt is voor de weg en het circuit, zit vol boordevol technische innovaties die de 458 Italia ontbeert. Zoals een F1-transmissie met dubbele koppeling, Fast Down-shift acceleratie, Side Slip Angle Control en de F1-Trac traction control. De 458 Speciale weegt slechts 1.290 kg, terwijl de V8-motor tot 605 pk produceert. De wijzer kan binnen 3 seconden al 100 km/u aangeven, vanuit stilstand.