Lagonda SUV Concept

Wel, niet, wel, niet, wel… Het is van allebei wat geworden. De Lagonda SUV gaat er komen maar hij komt gewoon als Aston Martin op de markt.

In 2009 toonde Aston Martin een conceptcar op de autosalon van Genève. De SUV moest de terugkeer van het merk Lagonda inluiden. Sindsdien gonst het van de geruchten: komt de SUV er nu wel of niet? En: keert het merk Lagonda wel echt terug? De beslissing lijkt nu genomen, maar kan morgen zomaar weer anders zijn. Voor nu is de stand: wél een SUV, geen Lagonda.

De CEO van Aston Martin, Ulrich Bez, heeft tegen Autocar gezegd dat het merk op dit moment de focus heeft liggen op de ontwikkeling van een SUV. Deze krijgt wél de modelnaam Lagonda, maar zal gewoon als Aston Martin op de markt gebracht worden. Bez ziet het namelijk niet zitten om een voor veel mensen onbekend merk nieuw leven in te blazen.

De SUV zal technisch zwaar leunen op Mercedes-Benz-techniek. Aston Martin werkt sinds kort samen met AMG dus de lijntjes zijn kort. Bez spreekt zelfs uit dat als de auto maar genoeg Aston Martin-trekjes heeft, dat het gebruik van ‘vreemde’ techniek helemaal geen probleem hoeft te zijn. Hij verwijst naar Porsche en Volkswagen, die met de Cayenne en Touareg technisch nagenoeg identieke auto's hebben.

Er is nog geen rijdend prototype, wat betekent dat de ontwikkeling nog wel enkele jaren in beslag zal nemen. Vóór 2016 hoeven we waarschijnlijk niets te verwachten.