Caterham heeft meer informatie bekend gemaakt over zijn nieuwe instapmodel met Suzuki-motor. Ondanks het geringe vermogen is de Seven 165 tot veel in staat.

Caterham presenteert zijn nieuwe instapmodel: de Seven 165. Met slechts 80 pk vermogen lijkt deze Caterham ondergemotoriseerd maar dankzij de turbocompressor en het lage gewicht accelereert de 165 in slechts 6,5 seconden van 0 naar 96 km/u (0-60 mph). De topsnelheid is met 160 km/u beperkt. Hard rechtuit gaan, daar is deze Seven 165 dan ook niet voor bedoeld. Het gaat volgens Caterham om de pure rijbeleving.

De 660cc grote motor is afkomstig van Suzuki. Deze motor kennen we in Europa nog niet, omdat Suzuki hem alleen in modellen gebruikt die in Japan worden verkocht. Caterham koppelt het blokje aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, ook van Suzuki.

In januari start de productie van de Caterham Seven 165. Het merk verwacht in het voorjaar de eerste exemplaren te kunnen leveren. De prijs in Engeland is vastgesteld op omgerekend ruim 21.000 euro. De Nederlandse prijs is nog niet bekend.