Lamborghini Urus Concept

De CEO van Lamborghini weet het zeker: "Hij komt eraan." Hij heeft het over de super-SUV Urus, die bijna anderhalf jaar geleden als conceptcar gepresenteerd werd. 

Zustermerk Bentley is al gestart met de ontwikkeling van de 'meest luxe SUV ter wereld' maar hoe staat het met de Lamborghini Urus? Dat werd CEO Stephan Winkelmann van het Italiaanse merk gevraagd toen hij afgelopen week in Tokio een showroom opende. "We werken eraan en hij komt eraan", zo antwoorde de topman. Hij verwacht de Urus in 2017 op de markt.

We willen de Lamborghini onder de SUV's ontwikkelen, de extreemste auto die überhaupt op straat rondrijdt

Nog geen officiële toestemming dus van moederbedrijf Volkswagen maar dat zit er wel aan te komen. Helaas wil Winkelmann tijdens de ontwikkeling geen verdere informatie geven, 'maar zodra de onthulling in zicht is volgen meer details '. Filippo Perini, ontwerpchef, wil wel íets kwijt. In de Duitse krant Die Welt zegt hij: "We willen de Lamborghini onder de SUV's ontwikkelen, de extreemste auto die überhaupt op straat rondrijdt." 

Verwacht wordt dat de Urus op het MLB-platform gebouwd gaat worden; dezelfde basis als de Audi Q7 en de Porsche Cayenne. Dat is geschikt voor voorwielaangedreven auto's met de motor eveneens voorin. Eerder liet Lamborghini weten te gaan voor een V8 met twee turbo's. Een laag gewicht en niet al te veel CO2-uitstoot zijn twee andere zaken waar het merk zich mee bezig zei te houden. De Lamborghini Urus zal gaan concurreren met de Bentley Exp 9 F en de Maserati Levante.