Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé Waterspeed Collection

De Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé Waterspeed Collection. Een hele mond vol, maar deze speciale serie wordt gebouwd in een oplage van 35 stuks, ter ere van een snelheidsrecord met een speedboot uit de jaren ’30.

Op 2 september 1937 zette Sir Malcolm Campbell een nieuw record neer. Hij bereikte op het water een snelheid van ruim 208 km/u. De Bluebird-boot die hij daarvoor gebruikte was voorzien van een Rolls-Royce motor. Voor Engeland een belangrijke historische gebeurtenis en daarom komt Rolls-Royce nu met een eerbetoon aan dat record. Overigens staat het huidige record op meer dan 500 km/u.

De Drophead Coupé Waterspeed Collection draagt de speciale kleur Maggiore Blue, vernoemd naar het Maggiore-meer dat op de grens tussen Zwitserland en Italië ligt en waar het record werd gevestigd. De motorkap is met de hand geborsteld, een proces dan 80 uur in beslag neemt. Een speciaal Bluebird-motief aan de zijkant wordt met een borstel met eekhoornhaar aangebracht en neemt 4 uur in beslag.

De Waterspeed Collection heeft meer bijzondere elementen, maar Rolls-Royce treedt hierover nog niet in detail. De gelimiteerde Rolls-Royce is onderdeel van de Bespoke-afdeling van het merk, waar de inhoud van je portemonnee de enige beperkende factor is. De Waterspeed Collection is per direct te bestellen bij Cito Motors in Eindhoven.