Lexus NX

Hij staat nog niet eens in de showroom, maar Lexus stelt de prijzen van de NX nu al naar beneden toe bij. Bovendien blijkt de SUV te profiteren van 20 procent bijtelling.

Bij het vaststellen van de definitieve CO2-uitstoot van de Lexus NX blijkt dat deze lager ligt dan werd verwacht. Daardoor kunnen niet alleen de prijzen naar beneden worden bijgesteld – die zijn in Nederland namelijk afhankelijk van de CO2-uitstoot – maar kan Lexus ook tros melden dat de auto in de 20 procent bijtellingscategorie valt.

De Lexus NX is nu verkrijgbaar vanaf 45.900 euro, dat is 2.000 euro minder dan eerder werd gecommuniceerd. De 197 pk sterke hybride aandrijflijn is zowel met voorwiel- als vierwielaandrijving goed voor 20 procent bijtelling. De lichtmetalen wielen mogen dan niet groter zijn 17 inch.

Voor snelle beslissers komt Lexus met een First Edition van de NX. Deze kost 53.990 euro en zit ‘helemaal vol’ met opties. Onder andere een navigatiesysteem, vierwielaandrijving, lederen bekleding en adaptieve cruise control zijn standaard. De First Edition wordt geleverd in drie kleuren: zwart en twee variaties van grijs.

De NX is per direct te bestellen, in oktober staat de auto in de showroom.