Bentley heeft de prijs van de Flying Spur V8 bekend gemaakt. De nieuwe motorvariant zorgt ervoor dat de Flying Spur bijna 60.000 euro bereikbaarder wordt.

Een paar duizend euro’s meer of minder daar kijkt de gemiddelde koper van een Bentley Flying Spur niet van op, maar het prijsverschil tussen de nieuwe V8-uitvoering en die van de al bestaande W12 is enorm. De Flying Spur V8 is met een vanafprijs van 221.134 euro zo’n 58.000 euro goedkoper dan de W12-uitvoering. Dat is vooral te wijten aan de enorme BPM-last die de Flying Spur W12 moet dragen.

Wat lever je daar voor in? 4 cilinders, 125 pk vermogen en 140 Nm koppel. Toch is de V8 biturbomotor in de Flying Spur allerminst karig bedeeld, hij produceert 500 pk en 660 Nm. De achttraps automaat zorgt voor het nodige schakelcomfort en vierwielaandrijving voor voldoende grip.

Bentley heeft subtiele uiterlijke aanpassingen gedaan aan de V8-uitvoering. De kenners herkennen de ‘instapversie’ aan de uitlaateinden die de vorm van een 8 hebben, de zwarte ondergrille, rode accenten in het Bentley-logo en nieuwe 19 inch wielen.

De Flying Spur V8 is per direct te bestellen bij de enige Bentley-dealer van Nederland in Leusden.