Er is een kans dat de Aston Martin Lagonda toch naar Europa komt. De auto was oorspronkelijk voorbehouden aan het Midden-Oosten, maar vanuit de hele wereld is er interesse voor de auto.

Een kleine teleurstelling was het wel, toen Aston Martin aankondigde dat het de nieuwe Lagonda alleen in het Midden-Oosten gaat verkopen. Maar nu is er hoop. Aston Martin-topman Andy Palmer heeft bij de officiële presentatie van het model in Dubai gezegd dat er wordt gekeken naar de mogelijkheid om de Lagonda ook in andere markten aan te gaan bieden.

De ommezwaai van Palmer is niet vreemd, want klanten vanuit de hele wereld hebben interesse geuit. De auto wordt gebouwd in een gelimiteerde oplage en kost in Dubai ruim 500.000 euro. Daar moet in Nederland nog BPM bij opgeteld worden.

De Lagonda is een zeer exclusieve auto, die zich wil meten met de meest luxe sedans ter wereld – zoals de Bentley Mulsanne en Rolls-Royce Phantom. In het interieur zijn bijzondere leersoorten te vinden en zo’n beetje alle luxe die mogelijk is in een auto. Het dashboard is grotendeels gelijk aan dat van andere Aston Martins, maar is uiteraard wel bekleed met exclusief leder.

Technische details zijn nog altijd niet beschikbaar, maar zeer waarschijnlijk maakt de Lagonda gebruik van de bekende 6,0 liter V12-motor uit de Vanquish, V12 Vantage en Rapide.