Maserati heeft stilletjes enkele aanpassingen doorgevoerd bij de Quattroporte voor het nieuwe modeljaar. Vooral de GTS-uitvoering profiteert daarvan.

Maserati heeft de Quattroporte lichtjes aangepast voor het nieuwe modeljaar. De GTS (foto 1) ondergaat de grootste wijzigingen en krijgt een meer onderscheidend uiterlijk – zoals dat bij een topuitvoering past. De dorpels en het onderste deel van de bumpers is voortaan in kleur van de carrosserie uitgevoerd. De grille heeft nu een hoogglans zwarte omlijsting en in het drietandlogo markeert een rode streep de sportieve ambities van de GTS-uitvoering. Antracietkleurige, 20 inch wielen met een matte afwerklaag maken het onderscheid compleet.

De V8 twinturbomotor met 530 pk van de GTS blijft gelijk, in het interieur zijn er wel enkele aanpassingen gedaan. Rode wijzers, GTS-logo’s, nieuwe fijnkorrelige lederen bekleding en een pianolakafwerking van het dashboard zijn de wijzigingen.

Voor alle Quattroporte-uitvoeringen geldt dat er nieuwe kleuren beschikbaar zijn, waaronder een speciale drielaags witte lak. Ook zijn er nieuwe 19 en 20 inch lichtmetalen wielen, nieuwe bekledingsopties en als optie pianolakafwerking in het interieur.

De vernieuwde Quattroporte is per direct leverbaar, de prijzen blijven gelijk.