Cadillac XTS

Cadillac kondigt een nieuw topmodel aan met de naam CT6. Dit model komt boven de XTS en gaat de concurrentie aan met auto's van Rolls-Royce en Bentley.

Cadillac gaat voor het hoogst haalbare. Het merk werkt aan een nieuw model met de naam CT6, die nog boven het huidige topmodel XTS wordt gepositioneerd. Cadillac begeeft zich dan in het domein van de meest exclusieve auto’s ter wereld, een segment waarin Rolls-Royce en Bentley opereren.

Cadillac wil in dat segment de meest lichtgewicht en dynamisch rijdende auto ontwikkelen. Daarvoor gebruikt het merk een nieuw platform, dat is vervaardigd uit lichte materialen. Nieuwe carrosseriestructuren moeten de CT6 technisch tot een van de meest geavanceerde auto’s ter wereld maken.

De CT6 is de eerste Cadillac die volgens de nieuwe naamstrategie is gelabeld. Alle sedanmodellen dragen in de toekomst de letters CT, gevolgd door een cijfer. De SUV-modellen krijgen waarschijnlijk andere letters.

De productie van de CT6 start in het vierde kwartaal van 2015 in Detroit. Of het nieuwe topmodel naar Nederland komt is nog niet bekend, Cadillac voert het huidige topmodel XTS (foto) niet in Europa.