TVR T37

2,5 jaar geleden kondigde het Britse sportautomerk TVR aan terug te komen. Nu zien we daarvan het eerste tastbare bewijs.

TVR werkt hard aan een comeback. Het Britse merk kondigde in 2013 terug te willen komen met een nieuw model. Daarna bleef het stil, maar achter de schermen werd er hard gewerkt. Het merk presenteert nu een schets van het nieuwe model, dat vooralsnog door het leven gaat als T37.

De schets laat nog niet het definitieve ontwerp zien, maar geeft wel een goede indruk van de nieuwe sportwagen. De auto moet ‘Brits in elk opzicht’ zijn en een ‘adembenemend design’ hebben.

TVR wil met het nieuwe model trouw blijven aan het oude DNA van het merk. Dat betekent dat de auto een (Cosworth) V8-motor heeft die voorin ligt en de achterwielen aandrijft. Dat betekent ook dat de auto een handgeschakelde versnellingsbak krijgt en dat er in het interieur plaats is voor twee personen.

TVR wil in eerste instantie een oplage van 250 stuks bouwen. Het is al mogelijk om een voorinschrijving met aanbetaling te doen voor een Launch Edition, maar er is nog geen prijs bekend van de auto.