Niet een maar twee nieuwe Koenigsegg-modellen zien het levenslicht op de autoshow in Genève. Naast de Agera RS brengt het supercarmerk de 'megacar' Regera mee. 

De twee teaserafbeeldingen die Koenigsegg heeft verspreid kondigen twee verschillende modellen aan. Het supercarmerk onthult beide op 3 maart op de autosalon van Genève. 

Nummer 1 is de Agera RS. Deze nieuwe uitvoering zal naar verwachting sneller zijn dan de Agera R. Diens prestaties waren al niet mis: de R legt de 0-100 km/u af in 2,8 seconden en de 0-200 km/u in 7,8 seconden. De supercar haalt op de juiste weg zelfs een snelheid 440 km/u. De vraag is dus hoeveel meer kracht Koenigsegg nu uit de 5,0 liter V8-biturbomotor heeft weten te halen dan de huidige 1.140 pk vermogen en 1.200 Nm koppel. 

Maar dan auto nummer 2, die Regera heet. Het Zweedse merk noemt het een 'megacar', een term die eerder voorbijkwam bij de Agera One:1. Deze gelimiteerde uitvoering had exact 1 mW (megaWatt), ofwel 1.340 pk, aan vermogen bij 1.340 kg aan gewicht. Verwacht daarom van de Regera ook een 1:1 vermogen-gewichtsverhouding.