TVR Tuscan Convertible Concept

Na alle eerdere beloftes lijkt er nu eindelijk schot te zitten in de terugkeer van het Britse merk TVR. Al een jaar wordt gewerkt aan een nieuwe sportwagen die in 2017 moet verschijnen. Het ontwerpteam klinkt veelbelovend.

Ja, we hoorden het eerder. Ook in 2008, 2010 en 2013 werd gezegd dat het Engelse sportwagenmerk TVR terug zou keren. Ondertussen staat de fabriek al bijna een decennium stil. Toch lijkt daar serieus verandering in te komen. Sinds TVR in 2013 overgenomen werd door zakenman Les Edgar is een 10 jarenplan opgesteld, geld opgehaald en een managementteam gevormd. 

Het belangrijkste echter is dat al een jaar wordt gewerkt aan een nieuwe TVR-sportwagen. Het bedrijf wil deze in 2017 introduceren. De auto moet dezelfde doelgroep aanspreken als in de jaren '90, toen TVR een populaire concurrent was van bijvoorbeeld Lotus. Dus komt er een tweezitter met de motor voorin, achterwielaandrijving en handmatige transmissie. De richtprijs is ongeveer 50.000 Britse pond; dat is bijna 70.000 euro exclusief belastingen. Foto's van de nieuwkomer zijn er nog niet.

Om het project te doen slagen werkt TVR samen met bekende partijen. Het ontwerp is getekend door Gordon Murray (bekend van de hypercar McLaren F1), de atmosferische V8-motor komt van Cosworth. De topman van deze motorenfabrikant belooft dat de aandrijflijn 'de uitzonderlijke performance kenmerken van de nieuwe auto perfect' zal complementeren. Naar verluidt zal de krachtbron minimaal 450 pk vermogen bieden. 

TVR wil binnen 10 jaar vier modellen introduceren. Deze verschijnen alle als coupé en cabriolet. In Nederland zal Louwman Exclusive de import regelen. Als het zover is zul je op onze site zeker meer over lezen.