Aston Martin Vantage GT12

Als je de spiksplinternieuwe Aston Martin Vantage GT12 helemaal het einde vindt moeten we je teleurstellen. De volledige oplage van honderd stuks is al uitverkocht.

Eind deze maand, op het Goodwood Festival of Speed, debuteert de Aston Martin Vantage GT12. Het is de meest prestatiegerichte Vantage ooit die ontwikkeld is voor op de weg. De sportieve auto is dan ook geïnspireerd op de V12 Vantage GT3-raceauto - en niet alleen aan de buitenkant. 

De GT12 ligt dichter bij de grond dan andere Vantage-uitvoeringen, is breder en kreeg een aerodynamisch optiepack mee dat bedoeld is voor op het circuit. In het uiterlijk is een flinke lading carbon toegepast. De lichtgewicht Vantage moet het gat dichten tussen het reguliere straatmodel en circuitauto's. De zesliter V12-motor krijgt voor de gelegenheid 600 pk mee, 28 meer dan de reguliere V12 Vantage Coupé. 

Helaas zijn alle honderd te bouwen exemplaren al vergeven. Wel kun je het debuut van de GT12 meemaken - al moet je daarvoor naar Engeland. Tijdens het Goodwood Festival of Speed zal de nieuwkomer op 25 juni meerijden in Goodwood's Moving Motor Show. Daarna is 'ie tot en met de 28e te zien op de Supercar Paddock van het festival in West-Sussex.