De eerste beelden van de nieuwe Chevrolet Camaro zijn uitgelekt. Een Amerikaans televisieprogramma liet foto’s zien van het nieuwe model, een dag te vroeg.

Oeps! Een Amerikaans ochtendprogramma op de tv-zender CNBC heeft een dag voor de officiële onthulling van de nieuwe Chevrolet Camaro al de eerste beelden van de auto laten zien. Het merk onthult de zesde generatie Camaro aankomend weekend in Detroit.

Op de beelden is te zien wat Chevrolet eerder al aangekondigde, namelijk dat het design nóg opvallender is geworden – zonder dat de Camaro zijn herkenbaarheid verliest. De welvingen dienen overigens ook een aerodynamisch doel, de auto heeft bij de ontwikkeling veel tijd in de windtunnel doorgebracht. Een ander speerpunt bij de ontwikkeling was gewichtsbesparing. Het merk maakte al eerder bekend dat de nieuwe Camaro tot 90 kilogram lichter is dan zijn voorganger.

De nieuwe Camaro komt zeer waarschijnlijk ook weer naar Nederland. Het is naast de Corvette de enige Chevrolet die nog wordt geleverd in ons land. Introductiedata zijn nog niet bekend, reken op ergens in de loop van volgend jaar.