Seat zet in januari de vernieuwde Ibiza Cupra in de showroom. De prijs bedraagt 22.450 euro.

De Cupra keert terug in de prijslijst van de Seat Ibiza. Het vernieuwde model is vanaf januari verkrijgbaar voor een prijs van 22.450 euro. Dat is 2.500 euro minder dan de laatste Cupra-uitvoering van de Ibiza kostte.

De standaarduitrusting van de Cupra omvat, naast de sportieve aankleding, 17 inch lichtmetalen wielen, bi-xenon koplampen met bochtverlichting, LED-dagrijverlichting, airconditioning met automatische klimaatcontrole, cruise control en privacy glass. Verder is de auto voorzien van een XDS sperdifferentieel (voor meer grip in de bocht) en adaptieve demping, die via een knop in verschillende standen ingesteld kan worden.

De vernieuwde Cupra heeft een 1.8 turbomotor, die 12 pk vermogen en 70 Nm koppel meer heeft dan de oude 1.4-motor. Het totaal komt daarmee op 192 pk en 320 Nm, goed voor een 0 naar 100 km/u-sprintje in 6,7 seconden. Een ander verschil met de vorige Cupra-uitvoering is dat de motor nu niet meer gekoppeld is aan een automaat maar aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.