Alpine Vision concept car

Het herboren Franse sportautomerk Alpine is niet van plan om alleen maar sportauto’s te maken. “Elke soort auto kan een Alpine zijn.”

Alpine breidt zich op dit moment voor op een comeback met een nieuwe, lichtgewicht sportauto. Die auto laat zien wát het merk Alpine wil zijn, maar dat is niet alles: “Alpine is niet alleen een sportauto, het is een merk”, aldus Alpine-baas Michael van der Sande tegen Autocar. “Om een merk op te bouwen heb je een line-up nodig die inspeelt op de vraag vanuit de markt.”

Hij noemt het dan ook ‘onvermijdelijk’ dat Alpine meer dan alleen sportauto’s gaat bouwen. “Een Alpine moet leuk zijn om in te rijden, lichtgewicht en wendbaar. Als we aan die voorwaarden voldoen, kan elke soort auto een Alpine zijn.”

Alpine heeft op dit moment nog geen concrete plannen voor een model na de sportauto die binnenkort wordt onthuld. Wel liggen er ‘zes of zeven’ voorstellen voor mogelijke modellen op tafel. Van der Sande: “De sportauto is nu het belangrijkst. Als die eenmaal zijn plaats op de markt heeft veroverd dan zijn er talloze mogelijkheden.”