De nieuwe Caterham Seven 310 was niet gepland. De 'wonderbaarlijke verrassing die onmiddelijk je favoriet wordt' is een onbedoeld product van Caterhams autosportprogramma.

Caterham voegt een nieuwe uitvoering toe aan de Seven-reeks. Deze Seven 310 biedt volgens het Britse merk de perfecte balans tussen kracht en rijeigenschappen, vergelijkbaar met de uit 2009 stammende Superlight R300 die zeer geschikt was voor circuitdagen. 

Opmerkelijk genoeg stond de Seven 310 niet gepland. Na het opvoeren van de Ford Sigma-motor tot 152 pk, vanwege nieuwe vereisten in de autosport, bleek de ultieme rijdersauto te zijn ontstaan.

Toen de aangepaste auto eenmaal de weg opging wisten we dat deze veel te goed was om simpelweg als optie aan te bieden

"Toen de aangepaste auto eenmaal de weg opging wisten we dat deze veel te goed was om simpelweg als optie aan te bieden. De Seven 310 was geboren. Het was als een ongeplande baby. Een wonderbaarlijke verrassing die onmiddelijk je favoriet wordt", zo staat in het Lotus-persbericht te lezen. 

De Caterham Seven 310 kan vanaf heden besteld worden, de eerste exemplaren worden begin 2017 afgeleverd. De Britse prijs ligt op circa 29.500 euro (exclusief de Nederlandse belasting BPM). Eigenaren van de bestaande Seven 270 kunnen een upgrade krijgen tegen omgerekend ruim 1.750 euro. De 310 is de eerste Caterham waarop led-koplampen als optie verkrijgbaar zijn.