Het topmodel van de Caterham Seven is nu ook verkrijgbaar inclusief comfortopties en afgesteld op weggebruik. Het Britse merk noemt 'em de 620S.

Halverwege 2013 introduceerde Caterham de 620R. Nog altijd is dit het snelste model van het Britse nichemerk. Nu krijgt dit topmodel een 'softer' zusje, de 620S. Deze is meer geschikt voor mensen die wel sportief willen rijden maar voornamelijk op de weg. 

Daarvoor zijn de vering en demping enigszins comfortabeler afgesteld. De tweeliter Ford Duratec-motor is in de 620S gekoppeld aan een handmatige transmissie met vijf verzetten. Ook is deze nieuwe loot van de Caterham Seven-familie uitgerust met het S Pack. Dat voorziet in comfortopties zoals een volwaardig windscherm plus zijschermpjes, verwarming en met leder beklede zetels van carbon. De stoelen kunnen optioneel voorzien worden van stoelverwarming.

Kopers kunnen in plaats van het standaardchassis kiezen voor het SV-chassis dat breder is. Dat biedt meer interieurruimte voor bestuurder, passagier en bagage plus een grotere benzinetank.

Toch biedt ook deze 'comfortabele' Caterham de nodige sportiviteit. Met hetzelfde aantal pk's als de 620R (310) is de 620S zo'n viertiende seconden trager op het 0-100 km/u-sprintje (3,5 seconden). De Caterham 620S wordt handgebouwd in het Engelse Kent en is alleen als volledige auto te bestellen. De Britse prijs - dus exclusief onze BPM-belasting - ligt omgerekend op een kleine 60.000 euro.