BMW heeft de 3 Serie Gran Turismo in navolging van de 3 Serie Sedan en Touring naar de plastisch chirurg gestuurd. Die kwam tot de conclusie dat er weinig ingrepen nodig waren om het model jong te houden.

BMW heeft de 3 Serie Gran Turismo vernieuwd. In navolging van de 3 Serie Sedan en Touring is nu ook MPV-achtige voorzien van de nieuwste techniek en een iets aangepast uiterlijk. Aan de voorkant is de gefacelifte GT te herkennen aan de koplampen met volledige led-techniek, die standaard op elke uitvoering wordt geleverd. De vorm van de dagrijverlichting is nu gelijk aan die van de andere 3 Serie-modellen. Aan de achterkant is de 3 Serie GT verfraaid met vernieuwde achterlichten en een gewijzigde onderspoiler.

In het interieur prijkt de nieuwste generatie van BMW’s infotainmentsysteem. Nieuwe afwerkingsmogelijkheden, extra chromen accenten en de mogelijkheid om draadloos een telefoon op te laden tillen het dashboard naar een hoger niveau.

De motoren in de Gran Turismo stoten tot 14 g/km minder CO2 uit en zijn tot 14 procent zuiniger geworden. Het grootste nieuws onder de motorkap is de nieuwe motor van de 325d dieseluitvoering. Met 224 pk levert de nieuwe viercilinder 6 pk meer dan de oude motor. Het is de laatste viercilinder dieselmotor die wordt vernieuwd in de 3 Serie GT, de andere versies zijn vorig jaar al voorzien van de nieuwste techniek. In totaal levert BMW de vernieuwde 3 Serie GT met vijf dieselmotoren, met vermogens van 150 tot 313 pk. Het benzine-aanbod omvat drie motoren, die in sommige gevallen krachtiger zijn geworden. Zo krijgt de meest krachtige benzineversie, de 335i, er 20 pk bij waarmee het totaal  op 326 pk komt. 

De vernieuwde BMW 3 Serie GT staat in juli bij dealer, de prijzen worden zeer binnenkort bekend gemaakt.