Lotus Elise Concept (2010)

Het ziet ernaar uit dat Lotus dit jaar voor de eerste keer sinds 2000 weer winst gaat maken. Dat betekent dat er ruimte is voor de ontwikkeling van de nieuwe Elise.

Lotus-baas Jean-Marc Gales hintte eerder dit jaar al in de Britse media dat de nieuwe Lotus Elise in 2020 op de markt komt. Nu Lotus dit jaar voor het eerst in 16 jaar weer zwarte cijfers schrijft kan de ontwikkeling van het nieuwe model beginnen.

Lotus gaat het nieuwe model bouwen op basis van het huidige platform, dat flink wordt gemodificeerd. Het gewicht van de nieuwe generatie Elise moet onder de 1.000 kilo komen en de auto zal dan ook nauwelijks groeien. Het gaat namelijk niet om ruimte of vermogen, maar om de rij-eigenschappen. Lotus wil van het nieuwe model weer de best en leukst sturende auto in zijn segment maken. Een jaar na de Elise moet ook de nieuwe generatie van de daarop gebaseerde Exige verschijnen.

Het huidige model loopt alweer 15 jaar mee en kreeg in 2010 een facelift. Met vele special editions houdt het merk de auto jong. In 2010 liet Lotus overigens al eens een studiemodel zien van de nieuwe Elise (foto), samen met diverse andere concept cars.