Naast de gebruikelijke onthullingen zijn deze week flink wat prijskaartjes op nieuwe auto's geplakt. Hyundai ontwikkelt een betaalbare, zelfrijdende auto. 

Als staartje van de Los Angeles Auto Show hebben we meer informatie over de nieuwe Jeep Compass. In de schaduw van de autoshow onthulde Jaguar het pre-productiemodel van de 'klassieke' XKSS. Ons nieuws over beide modellen gaat vergezeld van fraaie fotoreportages. Het nieuwe Chinese automerk Nio heeft de primeur van de snelste elektrische auto ter wereld: de EP9 accelereert in 2,7 seconden van 0 naar 100 km/u.

Het onlangs nieuw geïntroduceerde familiegezicht is nu ook doorgevoerd op de Dacia Dokker en Lodgy. De Nissan X-Trail krijgt de motor die hij verdient. Met de 177 pk sterke 2.0 dCi dieselkrachtbron stijgt ook het trekgewicht. Lotus doet een schepje bovenop de Exige: de Sport 380 is de snelste uitvoering ooit en heeft een vermogen van 380 pk. 

Conceptcars

De door studenten getekende Opel Iconic Concept 2030 geeft een interessant kijkje in de toekomst. Relevanter is de conceptcar Hyundai Autonomous Ioniq, een voorproefje van de toekomstige, zelfrijdende Hyundai voor consumenten met een gemiddeld inkomen.

Jaguar XKSS 2017

Prijskaartjes

Er zijn veel autoprijzen bekendgemaakt deze week. De vernieuwde Seat Leon gaat minimaal 21.900 euro euro kosten, de Lexus IS wordt vanaf 39.995 euro leverbaar. Ook op de Jeep Grand Cherokee Trailhawk, de Mercedes-AMG GT R (Roadster) en Nissan NV 300 zijn prijskaartjes geplakt. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

Deze week hebben we weer nieuwe acties gepubliceerd, met interessant voordeel. Daarnaast willen we je wijzen op de vele, leuke auto evenementen die dit weekend - en daarna - plaatsvinden. "The Falcon has landed" en wij mochten de eerste kilometers maken met Tesla's nieuwste vlaggenschip. Lees in de rijtest hieronder wat ons oordeel is.