Alpine Vision Concept

De langverwachte comeback van het merk Alpine krijgt voor het eind van het jaar vorm. Dan onthult het merk een nieuwe sportcoupé.

Nog dit jaar presenteert Alpine zijn eerste nieuwe model in meer dan 20 jaar. In februari liet het merk al een voorproefje zien van de sportcoupé en het ziet ernaar uit dat het productiemodel niet al te veel zal afwijken van de Alpine Vision Concept. Directeur Michael van der Sande heeft tegen Automotive News gezegd dat de auto nog dit jaar onthuld zal worden.

Daarmee komt er eind aan het lange wachten. Moederbedrijf Renault heeft al sinds 2009 plannen om het merk opnieuw op de markt te brengen. De comeback ziet er veelbelovend uit, in de vorm van een tweezits sportcoupé met de motor achter de voorstoelen. Die motor heeft een cilinderinhoud van 1,8 liter en levert een vermogen van zo’n 300 pk.

De nieuwe Alpine wordt volgens Van der Sande ‘scherp en wendbaar’ maar is evengoed ‘geschikt voor dagelijks gebruik’. Het succes van de sportauto is bepalend voor de verdere ontwikkeling van het merk. Eerder werd al bekend dat Alpine plannen heeft voor meerdere modellen na de coupé.