Op de stand van Opel in Parijs maken we kennis met de Ampera-e, een betaalbare elektrische gezinsauto met een actieradius van meer dan 500 kilometer.

Opel presenteert op de autosalon van Parijs voor het eerst de Ampera aan het grote publiek. Er staat een geel exemplaar op de stand, waarmee het model lekker opvalt maar eigenlijk is de Ampera-e een heel ‘gewone’ auto om te zien. En dat is precies de bedoeling: “Wij willen een betaalbare, praktische gezinsauto met elektrische aandrijving op de markt zetten. Met de actieradius van meer dan 500 kilometer, een waarde die we hier bekend hebben gemaakt, is er geen reden meer om niet elektrisch te rijden”, aldus de woordvoerder. Hij voegt eraan dat het bereik in de praktijk zo'n 380 kilometer zal zijn en dat er testritten zijn gemaakt die dicht in de buurt van de fabrieksopgave komen.

De woordvoerder kan het overigens niet nalaten om een plaagstootje aan Tesla uit te delen: “De Ampera-e staat gewoon volgend voorjaar in de showroom en niet in 2020.” Daarmee verwijst hij naar de ‘betaalbare’ Tesla Model 3, die voorlopig nog niet op de markt komt.

De Ampera-e straalt binnenin een hightech-sfeer uit, door het grote beeldscherm en de witte accenten op het dashboard en de deurpanelen. De ruimte is vergelijkbaar met die van een Astra hatchback en daarmee voldoende voor een jong gezin.

Hoewel de woordvoerder ons belooft dat de Ampera-e betaalbaar wordt, kan hij ons nog geen prijsindicatie geven.