Seat Ateca

Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila, Donosti, Tarifa, Tarraco en Teide. Dat zijn de negen namen waaruit Seat gaat kiezen voor zijn nieuwe, grote SUV.

Na de Ateca en Arona brengt Seat nóg een SUV op de markt. Voor de naam van deze auto schreef Seat een verkiezing uit. Er kwamen meer dan 10.000 inzendingen en daaruit heeft het merk nu een selectie gemaakt. De negen overgebleven namen zijn: Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila, Donosti, Tarifa, Tarraco en Teide. Het zijn allemaal namen van plaatsen of streken in Spanje.

Bij het selecteren heeft Seat gekeken naar verschillende eisen. De naam moet goed bij het merk en de karakteristiek van de auto passen, er moeten geen andere merkrechten op rusten en hij moet makkelijk zijn uit te spreken in de talen van de landen waar Seat de auto gaat verkopen. De namen Abrera en Aranda lijken de grootste kanshebbers, als je kijkt naar de andere SUV-namen van Seat: Ateca en Arona.

Seat onthult op de autoshow van Frankfurt in september welke namen doorgaan naar de finale. In oktober wordt dan de definitieve naam bekend gemaakt.