Ford gaat vanaf juni de nieuwe, grote SUV Explorer in ons land leveren. Het model heeft een hybride aandrijflijn met 457 pk en is standaard zeer compleet uitgerust.

In de Verenigde Staten is de Ford Explorer een bekende verschijning, maar in Europa kennen we deze SUV alleen van de plaatjes. Daar komt vanaf juni verandering in, als Ford begint met de levering van de grote SUV in ons land. Het merk maakt nu de prijzen bekend, of eigenlijk prijs, want er komt maar een uitvoering.

De Explorer is standaard voorzien van zeven zitplaatsen en een hybride aandrijflijn met een V6-motor als basis. Het vermogen van 457 pk is indrukwekkend, het koppel van 825 Nm ook. Dankzij de 75 kW sterke elektromotor kan het model over een afstand van 41 kilometer volledig elektrisch rijden.

De standaarduitrusting van de Explorer is zeer compleet. Een greep uit de uitrusting: elektrisch verstelbare sportstoelen met massagefunctie, verwarming en ventilatie, een 1.000 Watt B&O audiosysteem, een panoramadak, lederen bekleding, led-verlichting, een handsfree elektrisch bedienbare achterklep, een digitaal instrumentenpaneel, een infomediasysteem met 10,1 inch aanraakscherm, een wifi-hotspot en 20 inch lichtmetalen wielen zijn standaard. Verder is de Explorer altijd voorzien van sportieve ST Line-accenten aan de binnen- en buitenkant en een pakket actieve rijhulpsystemen, waarmee de SUV ongelukken helpt te voorkomen en semi-autonoom kan rijden.

De Ford Explorer kost 80.040 euro en is vanaf nu te bestellen.