Opel maakt de eerste prijzen van de nieuwe Corsa bekend. Instappen kan voor 16.999 euro. Er is keuze uit vier uitvoeringen en vier motoren.

Oké, het zijn niet de eerste prijzen die Opel van de nieuwe Corsa bekend maakt, want het merk opende eerder al de orderboeken van de elektrische Corsa-e. De prijzen die het merk nu wereldkundig maakt zijn die van de versies met brandstofmotor. De meest bereikbare Corsa kost 16.999 euro. Voor dat geld krijg je een 75 pk sterke 1.2 benzinemotor en basisvoorzieningen als een automatische noodremfunctie, cruise control, een rijstrookassistent en een verkeersbordenlezer.

Voor 1.000 euro waardeert Opel de uitrusting op tot Edition, met onder andere airconditioning. De Elegance-uitvoering is leverbaar vanaf 21.199 euro en voorzien van onder meer led-koplampen, 16 inch lichtmetalen wielen, een multimediasysteem met 7 inch aanraakscherm en Apple CarPlay. Je kunt daarnaast kiezen voor de sportief uitziende GS Line, met sportstoelen, aluminium pedalen, zwarte hemelbekleding, rode wijzerplaten, specifieke bumpers en een sportuitlaat. Deze uitvoering is verkrijgbaar vanaf 21.299 euro.

De beschikbare motoren verschillen per uitvoering. Naast de 1.2 met 75 pk zijn er twee turboversies met 100 en 130 pk en een 1.5 dieselmotor met 102 pk.

De nieuwe Corsa is vanaf nu te bestellen en staat in het laatste kwartaal van dit jaar in de showrooms.