Na de elektrische Corsa-e presenteert Opel nu de nieuwe Corsa met brandstofmotoren. Opel heeft vier versies klaarstaan, met vermogens van 75 tot 130 pk.

Uiterlijke verschillen zijn er nauwelijks tussen de Corsa-e en de Corsa met benzine- of dieselmotor. Maar toch, wat je hier ziet zijn de eerste beelden van de nieuwe Corsa met verbrandingsmotor. Belangrijker is de informatie die Opel vrijgeeft, want we weten nu welke motoren Opel gaat leveren in de Corsa.

Het instapmodel heeft een 1.2 benzinemotor met 75 pk. Die motor is er ook met turbo en levert dan 100 of 130 pk. De krachtigste versie is standaard gekoppeld aan een achttraps automaat, die ook als optie beschikbaar is voor de 100 pk-variant. Naast de drie benzinemotoren krijgt de nieuwe Corsa ook een dieselmotor, een 1.5 met 102 pk. Deze motor is voorzien van SCR-filter om de uitstoot van schadelijke stikstofoxiden zoveel mogelijk te beperken.

Nieuwe techniek

Opel brengt veel techniek uit de grotere modellen naar de Corsa, zoals slimme led-koplampen en cruise control met afstandsradar. Nieuw is Flank Guard, een systeem dat helpt schade te voorkomen bij parkeren en manoeuvreren. Het multimediasysteem, dat is uit te breiden met navigatiefuncties en online-services, heeft een beeldscherm van 7 of 10 inch groot.

De nieuwe Corsa is vanaf juli te bestellen in vier uitvoeringen: basis, Edition, Elegance en GS Line. De standaarduitrusting omvat onder andere een noodremsysteem, een verkeersbordenlezer en cruise control. Met de Corsa Edition wordt de uitrusting aangevuld met onder andere airconditioning. De Corsa Elegance is daarnaast voorzien van stoelen met meer verstelmogelijkheden, verchroomde sierlijsten en LED-koplampen. De GS Line is de sportieve uitvoering, met onder meer sportstoelen, aluminium pedalen, zwarte hemelbekleding en instrumenten met rode wijzerplaten. Aan de buitenkant herken je deze uitvoeringen aan de specifieke voor- en achterbumper en de sportuitlaat.

De prijzen van de nieuwe Corsa maakt Opel volgende maand bekend.