Hyundai maakt de prijzen en uitrustingen bekend van de nieuwe, hybride uitvoering van de compacte SUV Kona. Rijden in deze stekkerloze auto kan vanaf 27.995 euro. 

Zoals eerder beschreven, combineert Hyundai in de Kona Hybrid de voordelen van een zuinige benzinemotor met de prestaties van een elektromotor. Het gaat er bij de hybride Kona niet zozeer om grote afstanden emissieloos af te leggen maar om zo zuinig mogelijk te rijden. Het gecombineerde verbruik (volgens de NEDC 2.0-test) ligt op 3,9 l/100 km (1 op 25,6). Bestel je deze Kona echter met 18 inch wielen dan stijgt het benzineverbruik snel, naar 4,3 l/100 km. 

De Kona Hybrid verschijnt in de drie uitrustingsniveaus Comfort, Fashion en Premium. De specifieke uitrustingsdetails komen grotendeels overeen met die van de Kona op benzine. Wel is de hybrideversie standaard voorzien van Smart Cruise Control met Stop&Go en het anti-botssysteem Forward Collision-avoidance Assist. Om het zuinig rijden te ondersteunen is het Eco-Driving Assist System (Eco-DAS) aanwezig. Deze feature helpt verder bij remmen, coasten, op- en ontladen van de batterijen. Die zijn trouwens onder de achterbank aangebracht, zodat geen bagageruimte verloren gaat. 

De Hyundai Kona Hybrid is te bestellen in 27 kleurencombinaties, waaronder de speciale introductiekleur Blue Lagoon met zwart dak. De hybride komt standaard met het Black-White-kleurenpakket, zwarte elementen en witte stiksels die het interieur speelser maken. 

Vanafprijzen Hyundai Kona Hybrid
Motor Uitrustingsniveau Vanafprijs 
1.6 GDI Comfort 27.995 euro
1.6 GDI Fashion 30.295 euro
1.6 GDI Premium 33.795 euro