Het Engelse sportwagenmerk Caterham komt midden in de coronacrisis als een van de weinige automerken met nieuws. Het merk presenteert de Super Seven 1600, een nieuwe versie met een nóg klassiekere uitstraling.

Caterham begint binnenkort met de productie van de Super Seven 1600. Deze nieuwe uitvoering van de Seven, een lichtgewicht sportwagen met minimalistische vormgeving, is aangekleed met nóg meer klassieke elementen. Zo zijn de voorste wielkasten sierlijker van vorm, kun je chromen platen laten aanbrengen op de achterste wielkasten en heeft de 1600 retro wielen. Het speciale model is te verkrijgen in diverse klassieke lakkleuren.

Ook het interieur is aangekleed. Zowel de stoelen als de middentunnel zijn bekleed met leer en Caterham heeft op meer plaatsen stof toegepast, zodat het geheel er luxer uitziet. Ook de chromen randjes rondom de meters en schakelaars moeten daaraan bijdragen.

Voor de aandrijving zorgt onveranderd een 1.6 benzinemotor met 136 pk vermogen. Dat lijkt misschien niet veel, maar bedenk dat de Super Seven slechts 545 kilogram weegt. De 1600-uitvoering is verkrijgbaar van de standaard S3-variant en de grotere SV-versie. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.