Cupra, het sportieve merk van Seat, pakt flink uit met de Leon. Maar liefst vier motorversies komen er, waaronder een plug-in hybride.

De nieuwe Seat Leon is nog maar net onthuld of Cupra, dat sinds kort een semi-zelfstandig merk is, presenteert al zijn eigen versies van het model. De Cupra Leon komt in drie vermogensversies en met twee verschillende aandrijflijnen. De klassieke optie is de 2.0 TSI-motor met 245, 300 of 310 pk. De krachtigste versie wordt alleen geleverd in de ruime Sports Tourer en is voorzien van vierwielaandrijving. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in de snelste uitvoering in minder dan 5 seconden.

Cupra biedt een nieuw alternatief in de vorm van de ‘High Permormance Plug-in Hybrid’, die net als de minste krachtige versie van de 2.0 TSI 245 pk heeft. Het koppel van 400 Nm is dankzij de elektromotor echter gelijk aan de 310 pk-versie. De basis van de aandrijflijn wordt gevormd door een 1.4 TSI-motor, maar de hybride kan over een afstand van 60 kilometer ook alleen rijden op de 85 kW sterke elektromotor.

Cupra heeft de Leon niet alleen motorisch aangepakt, ook het uitlaatsysteem, onderstel en de remmen zijn verbeterd. De aankleding bestaat uit donkere en koperkleurige accenten, sportieve bumpers, side skirts en spoilers. In het interieur vind je eveneens koperkleurige elementen en een sportieve aankleding.

Meer informatie, waaronder de prijzen, wordt in aanloop naar de introductie bekend gemaakt. Die staat gepland voor het najaar.