De vernieuwde Hyundai Santa Fe is te bestellen. Dankzij de hybride aandrijflijn wordt de SUV een stuk voordeliger. Ook is een plug-in hybride aandrijflijn beschikbaar.

De eerder aangekondigde, grondig vernieuwde Hyundai Santa Fe is nu te bestellen, voor vijf of zeven inzittenden. In de derde week van februari staat de SUV bij de dealers. De introductie van een hybride aandrijflijn doet de vanafprijs stukken zakken ten opzichte van de voormalige diesel: de vijfpersoons 1.6T-GDI HEV is al vanaf 44.495 euro verkrijgbaar. Dit voorwielaangedreven model heeft een systeemvermogen van 230 pk en een koppel van 350 Nm. Achter deze auto kun je tot 1.650 kg geremd gewicht trekken. 

De Santa Fe is tevens leverbaar als plug-in hybride. Voor de vijfzits 1.6T-GDI PHEV betaal je vanaf 51.495 euro, overigens in het luxere uitrustingsniveau Comfort Smart. Deze stekkerhybride heeft altijd vierwielaandrijving. Het maximale vermogen bedraagt 265 pk, het koppel 350 Nm. Met deze Santa Fe kun je tot 56 km (WLTP) elektrisch rijden. Beide modellen zijn voorzien van een 6-trapsautomaat.

Hyundai Santa Fe

Uitrusting en prijzen

Het instapniveau i-Motion en het daarop volgende uitrustingsniveau Comfort zijn voorbehouden aan de gewone, stekkerloze hybride. Vanaf Comfort-niveau is de SUV als zevenzitsauto te bestellen. Standaard biedt de instap-Santa Fe onder meer keyless entry met startknop, led-verlichting, centrale deurvergrendeling en een 8 inch multimediascherm. 

Op het Comfort-niveau zit privacy glass, een 12 inch digitaal instrumentenpaneel, het 10,25 inch display met navigatie en Bluelink-infosysteem en Krell-premiumaudio. Het gamma wordt afgesloten met de  Premium Plus Sky, de topversie met onderscheidend uiterlijk en luxe materialen. 

Prijzen Hyundai Santa Fe 2021
Hybride      
1.6 T-GDI HEV i-Motion 5-zits 44.495 euro
1.6 T-GDI HEV Comfort 7-zits 48.995 euro
Plug-in hybride      
1.6 T-GDI PHEV Comfort Smart 5-zits 51.495 euro
1.6 T-GDI PHEV Comfort Smart 7-zits 52.495 euro