CUPRA onthult de naam van hun aankomende elektrische compacte auto tijdens de eerste dag van de Automobile Barcelona autoshow: de CUPRA Raval. Deze naam is een eerbetoon aan de levendige wijk Raval in het hart van Barcelona. De productie van de CUPRA Raval zal plaatsvinden in de hoofdfabriek van SEAT S.A. in Martorell, vlakbij Barcelona. SEAT S.A. investeert maar liefst 3 miljard euro om de fabriek om te vormen van het produceren van auto's met verbrandingsmotoren naar elektrische voertuigen. Vanaf 2025 zullen ze elektrische auto's produceren op basis van het MEB Small-platform van de Volkswagen Groep. SEAT S.A. is verantwoordelijk voor het Small BEV-cluster voor verschillende merken binnen de groep.

Wayne Griffiths, CEO van CUPRA, verklaart: "Raval is een van de meest verrassende wijken van Barcelona en onze toekomstige elektrische compacte auto is vernoemd naar deze wijk omdat hij precies die levendige sfeer weerspiegelt. Net zoals we eerder hebben gedaan met de CUPRA Born, willen we nu de essentie van Raval benadrukken en de wereld blijven inspireren vanuit Barcelona."

De CUPRA Raval is meer dan zomaar een auto. Het is een uitnodiging voor een nieuwe generatie die meer verwacht. De Raval is een rebelse, 100% elektrische compacte CUPRA met een uniek karakter en een connectie met 'GEN Z'. Kortom, het is een auto die emotie oproept, aldus Griffiths.

Naast de bekendmaking van de modelnaam Raval, maakt de Automobile Barcelona autoshow ook de internationale onthulling mogelijk van de CUPRA Tavascan, de eerste volledig elektrische SUV van CUPRA. Daarnaast wordt ook de CUPRA DarkRebel, de digitale showauto die onlangs zijn wereldpremière beleefde, tentoongesteld.

Tegelijk met de autoshow in Barcelona presenteert CUPRA ook hun beste eerste-kwartaalresultaten ooit. In de periode van januari tot en met maart behaalde het bedrijf een recordbedrijfsresultaat van 144 miljoen euro, een verbetering van 139 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet in de eerste drie maanden van dit jaar bedroeg 3,6 miljard euro, een indrukwekkende stijging van 48%.