Mijn Autokopen.nl

Super Car Sunday 2015 [Update]

Huilende motoren, enorme hoeveelheden pk's en flitsende auto-ontwerpen

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Koenigsegg One:1

Huilende motoren, enorme hoeveelheden pk's, flitsende auto-ontwerpen - op Super Car Sunday beleef je het allemaal. Zowel van dichtbij op de paddock als in actie op het circuit. Met dit festival heb je bovendien gratis toegang tot het zusterevenement Viva Italia.

Het festival voor exclusieve auto's en hypercars, Super Car Sunday, staat op 7 juni 2015 op de kalender. Plaats van handeling is het TT Circuit in Assen, waar op dezelfde dag ook het festival Viva Italia wordt georganiseerd. Met je Super Car Sunday-ticket mag je ook dat terrein (gratis) op. 

Toch is Super Car Sunday op zichzelf al de moeite waard. Dit jaar zijn onder meer de Porsche 918 Spyder en Koenigsegg One:1 te zien. De Agera One:1 dankt z'n naam aan de gewicht-vermogen-verhouding van 1 kg per pk. De hybride Porsche kan van 0 tot 100 km/u in 2,6 seconden.

Paddocks

Op de Super Car Paddock zijn enkele speciale zones te vinden. Zo zijn er de American Idols, supercars uit de Verenigde Staten. Denk aan de Chevrolet Corvette C7, Ford GTO en de Ultimate Aero van Shelby SuperCars. Onder de noemer Best of British worden onder meer de Aston Martin Vanquish, Jaguar XJ220 en McLaren P1 getoond.

Bezoekers van middelbare leeftijd zullen de auto's van hun vroegere posters nu eens in het echt zien. Het zijn iconen als de Ferrari Testarossa en Lamborghini Countach. Hypercars met een duizelingwekkend vermogen en koppel staan op de Performance Paddock.

Het leuke is dat de meeste supercars, die je hier van dichtbij kunt bekijken, ook op het circuit in actie komen tijdens de Michelin Hotlap sessies. Daarnaast kunnen de bolides in de Supercar Dragraces laten zien hoe snel ze zijn op de 1/8e mijl (201 meter). Natuurlijk kun je vanaf de hoofdtribune ook regelmatig de circa duizend Italiaanse auto's van festival Viva Italia voorbij zien komen. Dubbel plezier dus, op deze zondag.

Update

Louwman Exclusive is op 7 juni aanwezig met een bijzondere verzameling auto's. Zo zijn de McLaren 650S en nieuwe 570S te zien, de Maserati MC Stradale, Lamborghini Aventador en Huracán. Ook de Morgan Aeromax, Maseratie 4MC en Rinspeed Yello Talbo uit 1996 - maar gebaseerd op een Talbot-Lago uit 1938 - zullen je niet ontgaan. 

Wanneer:
7 juni 2015
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
TT Circuit
De Haar 9
9405 TE Assen
Nederland
Prijs:
€ 25,00 exclusief parkeerticket. Kinderen tot en met 5 jaar gratis, 6 tot en met 14 jaar € 5,00
Meer informatie:
www.supercarsunday.nl/

Nu op voorraad