Mijn Autokopen.nl

British Race Festival

Van Vintage Revival Zandvoort tot Concours d'Alledaags

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Vier raceklassen in actie, zelf rijden op het circuit, merkenclub presentaties, de Vintage Revival Zandvoort en het Concours d'Alledaags... het British Race Festival kent een vol programma. Maar dit jaar is er meer - op een en hetzelfde ticket.

Het British Race Festival op zaterdag 8 en zondag 9 juli kent weer een bomvol programma. Dit jaar worden op het Circuit Park Zandvoort tegelijkertijd de Louwman Exclusive Fandays georganiseerd, zodat je twee evenementen voor de prijs van één ticket krijgt. Hier vertellen we meer over het Race Festival. 

Raceprogramma

Er komen vier klassen in actie. De Austin Healey Club UK en diens Nederlandse evenknie Dutch Healey Competitions strijden samen om de Donald Healey Memorial Trophy. Die is bedoeld voor rijders van Austin Healey-modellen uit de jaren '50 en '60, zoals de 100M, 100S en 3000. In de Protyre Motorsport Ginetta GT5 Challenge rijden alle coureurs in gelijkwaardige Ginetta G40's, wat veel van hun stuurmanskunsten vraagt. 

Op unaniem verzoek van de festivalbezoekers vorig jaar keert de Jaguar Enthusiast Club terug. De clubleden steken de Noordzee over met onder meer de XK, E-Type en XJS. Nog een Britse club, de Vintage Sports Car Club, verschijnt aan de start in sportauto's uit de periode 1926-1939. Je kunt deze vooroorlogse wagens ook van dichtbij bekijken in de paddock. 

Race met de klassieke Mini

Vintage Revival en andere activiteiten

Net als vorige jaren organiseert de Dutch Vintage Sports Car Club tijdens het festival de Vintage Revival Zandvoort. Dat is een aparte meeting voor leden en niet-leden die in klassieke raceauto's en sportwagens rijden. Natuurlijk spelen Britse merken als MG, Lagonda en Alvis de hoofdrol. Degenen in vooroorlogse auto's zullen ook op het circuit in actie komen bij demonstraties en races.  

Dit in tegenstelling tot het Concours d'Alledaags, de show op het British Race Festival die ook openstaat voor niet-Britse modellen - mits deze het straatbeeld bepaalden in de jaren '60, '70 en '80 van de vorige eeuw. Denk bijvoorbeeld aan de Ford Escort, Opel Kadett of Citroën 2CV. Clubpresentaties tonen welk Engels automerk of -type ze vertegenwoordigen. De clubleden - maar ook andere bezitters en rijders van Engelse auto's - kunnen deelnemen aan vrij rijden-sessie op het circuit. 

Kijk voor actieve deelname eerst op onderstaande website: voor sommige activiteiten zijn extra tickets nodig. Er zijn ook kaarten voor vip-arrangementen.

Wanneer:
8 en 9 juli 2017
Openingstijden:
vanaf 9.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 15,00 of weekendticket voor € 25,00 (kinderen tot 12 jaar halve prijs). Korting leden deelnemende clubs
Meer informatie:
www.britishracefestival.nl

Nu op voorraad

Tags: festival