Na 25 jaar is Donkervoort echt volwassen geworden. De vaderlandse fabrikant van supersportauto’s heeft na jaren van intensieve testen en ontwikkelen de D8E Wide Track in de showroom staan. En voor dat model heeft het merk een Europese typegoedkeuring gekregen van het RDW. Donkervoort kan vanaf nu in vrijwel alle landen in Europa haar auto’s aan de man of vrouw brengen.


De Wide Track is aangepast aan de hogere eisen die worden gesteld op het gebied van onder meer torsiestijfheid. Rijden met een ‘Donk’ was al niet vervelend en dankzij de toegenomen stijfheid wordt het nemen van bochten een verslaving waarvan het moeilijk afkicken is. De Wide Track heeft een spoorbreedte die zo’n vijf centimeter is toegenomen ten opzichte van de ‘gewone’ exemplaren.

Stabiliteit is daardoor beter, zowel in bochten als rechtuit. En eerlijk si eerlijk, het staat natuurlijk wel dik dat de Wide Track een stuk breder is. Donkervoort vermeldt wel keurig dat de Wide Ttrack niets van zijn uitstraling heeft ingeboet.

De vraag naar ultieme sportauto’s, zoals Donkervoort ze bouwt, blijft toenemen. Serieuze kansen voor hun, nu het afzetgebied in één klap flink is toegenomen. En dat op de vijfentwintigste verjaardag van de auto, die in 1978 het levenslicht zag.