Lancia heeft de Musa vernieuwd. Uiterlijk zijn enkele details opgefrist en daarnaast hebben kopers meer te kiezen bij het samenstellen van de uitrusting. Zonder concurrentie van de Fiat Idea moet het de gezinsauto aan de top brengen in het MPV-segment.

De Fiat Groep besloot afgelopen jaar niet meer op twee paarden te wedden en alles op de Lancia Musa te zetten. De Fiat Idea stierf daarom een stille dood. De Musa is levendiger dan ooit. Met meer chroom aan de voorzijde, gewijzigde bumpers en nieuwe koplampen met LED-verlichting straalt de compacte SUV letterlijk en figuurlijk.

Aan de binnenzijde valt vooral de grotere bagegeruimte op. De bodem van de laadruimte is vier centimeter verlaagd, wat zorgt voor 70 liter extra volume. De hoogste twee van de drie uitrustingsniveaus, Argento, Oro en Platino, zijn leverbaar als bicolore-uitvoeringen, waarbij gekozen kan worden uit veertien exterieurkleuren, waarvan tien nieuwe. Ook binnenin valt veel te combineren, er is onder meer keuze uit lederen en alcantara bekleding. Bovendien is de Musa voortaan ook verkrijgbaar met het Blue&Me-systeem, waar mobiele telefoons en mp3-spelers op aangesloten kunnen worden. De nieuwe Lancia Musa beleefde zijn première tijdens het 64e Internationale Filmfestival van Venetië, waar Lancia sponsor van is.