Hummer introduceert begin april de nieuwe H3 in Nederland. De compacte variant van wat ooit begon als een enorm legervoertuig is uitgerust met een 3,7-liter vijfcilinder motor met 244 pk, die voor het eerst aan zowel een handgeschakelde als een automatische versnellingsbak kan worden gekoppeld.

In tegenstelling tot zijn wat kolossalere voorgangers moet de H3 ook geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Het nieuwe model is 4 cm korter, 1,7 cm lager en 7,3 cm smaller dan de Hummer H2. Scherpe bochten zijn nu wat minder moeilijk te nemen dankzij de kleinere draaicirkel van 11,3 meter.

De Hummer H3 wordt aangedreven door de Vortec 3,7-liter vijfcilinder lijnmotor van General Motors, met dubbele bovenliggende nokkenassen en variabele kleptiming. Specifiek getuned voor de H3 levert dit blok een vermogen van 244 pk bij 5.600 toeren per minuut en een maximum koppel van 328 Nm bij 4600 toeren. De H3 is de eerste Hummer die wordt aangeboden met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Daarnaast is de elektronisch geregelde Hydra-Matic 4L60 automatisch transmissie beschikbaar.

De H3 maakt Hummer toegankelijker, zonder afstand te doen van het kenmerkende design en de uitstekende offroad-prestaties. Sinds de H3 in mei 2005 debuteerde in Noord-Amerika is het hard gegaan met de groei van het merk. Vanaf april hoopt importeur Kroymans hetzelfde te bereiken in Europa. Prijzen voor de Hummer H3 zijn nog niet bekend.