Lexus viert dit jaar op de Autosalon van Genève de Europese première van twee nieuwe modellen: de IS-F en de LF-A. Met deze primeurs combineert Lexus sportautoprestaties met dagelijkse bruikbaarheid.

Lexus IS-F
De IS-F heeft een 5,0 liter V8 met meer dan 400 pk en ruim
500 Nm aan koppel. Door deze technische eigenschappen voldoet het model aan alle eisen van een moderne sportwagen. De acceleratie van 0 naar 100 km/h verloopt in 4,9 seconden. De topsnelheid is begrensd op 270 km/h. De IS-F heeft een verminderde CO2-uitstoot van 290 g/km ten opzichte van de vorige modellen uit deze serie.

Sportschakelstand
De versnellingsbak van de IS-F is gebaseerd op de automatische
8-trapstransmissie van de LS-series. Deze heeft een sportschakelstand met de mogelijkheid om met ‘shift-paddles’ aan het stuur te schakelen. Dit maakt schakelen met een snelheid van 100 miliseconden mogelijk. Ter illustratie: een Formule 1-auto heeft 50 milliseconden nodig om van versnelling te wisselen. Lexus introduceert tevens een instelbaar Sports VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management). Dat wil zeggen dat zowel het stabiliteitssysteem als de tractiecontrole drie standen kent: Normal, Sport en Off.

Lexus LF-A
Lexus brengt met de LF-A een compactere sportauto met een lager energieverbruik naar voren. Met een totale lengte van 4.400 mm is de LF-A de meest compacte en krachtigste Lexus uit het programma. Hij is voorzien van een op de racerij geïnspireerde 5,0 liter V10 benzinemotor met meer dan 500 pk, waardoor de wagen een topsnelheid van 320 km/h kan bereiken. Door de middenmotor, de transaxle-versnellingsbak en de achterin gemonteerde radiators is de LF-A uitgebalanceerd.

Lexus
De officiële persconferentie van Lexus op de Autosalon van Genève vindt plaats op dinsdag 6 maart om 12.45 uur in hal 4.