Chrysler overweegt de Dodge Viper over te dragen aan een andere partij. Het Amerikaanse autoconcern ziet geen grote rol meer weggelegd voor de extreme sportauto binnen de eigen gelederen, maar het model helemaal schrappen gaat Chrysler net even te ver.

Chrysler denkt daarom serieus na over de mogelijkheden om de productierechten van de Dodge Viper te verkopen. Zo blijft de toekomst van de brute bolide gegarandeerd en krijgt Chrysler nog een beetje inkomen binnen ook. Bob Nardelli, de grote baas van Chrysler heeft aangegeven al enkele aanbiedingen op zak te hebben van partijen die het model willen overnemen.

De topman gaat nu kijken hoe serieus deze plannen zijn en of er een geschikte partij tussen zit. Chrysler wil de Viper namelijk niet aan de eerste de beste geïnteresseerde meegeven. “Ons team heeft hard gewerkt om de Viper uit te laten groeien tot een icoon. Dat willen we niet verkwanselen”, aldus Nardelli. “We zijn alleen bereid het model over te dragen aan een zorgzame en professionele partij.” Mogelijk blijft Chrysler op de achtergrond ondersteunende diensten verricht.