SEAT heeft opnieuw enkele aanbiedingen in petto voor de Leon, Altea en Altea XL Stationwagon. Het gaat om een uitgebreid Business Line High pakket, met een voordeel dat kan oplopen tot 2.263 euro.

Voor alle drie modellen geldt dat het actiemodel is gebaseerd op de bestaande Stylance uitvoering. Dat betekent een standaard uitrusting met onder meer 16 inch lichtmetalen velgen, mistlampen in de voorspoiler, volautomatische airco, elektrisch verstelbare buitenspiegels die ook nog eens verwarmbaar zijn en cruise control.

Met het Business Line High pakket voegt SEAT daaraan nogal wat zaken toe om het autorijden te veraangenamen. Het belangrijkste onderdeel is wellicht een geavanceerd radio/dvd navigatiesysteem, dat af-fabriek wordt geleverd. Een groot kleurenscherm is inbegrepen, evenals een geïntegreerde cd-/mp3-speler. Andere onderdelen van het pakket zijn parkeersensoren achter en donker getinte ramen vanaf de B-stijl.

Daarnaast beschikt de SEAT Leon Business Line High als extra ook nog over een regen- en lichtsensor en een automatisch dimmende buitenspiegel. Bij de Altea en Altea XL Stationwagon was dat niet nodig, omdat deze zaken al standaard aanwezig waren.

SEAT heeft een prijskaartje van 795 euro aan het pakket extra’s gehangen. Voor de SEAT Leon betekent dat een voordeel van 2.263 euro en een vanafprijs van 23.990 euro. De Business Line High uitvoering van de SEAT Altea en Altea XL Stationwagon kost respectievelijk 24.590 euro en 25.690 euro. Voor beide modellen betekent dat een voordeel van 1.914 euro. Het Business Line High pakket kan worden gecombineerd met alle beschikbare motoren, met uitzondering van de 1,4 liter benzinemotor.