Opel levert voortaan gratis een volledig geïntegreerd navigatiesysteem en parkeerhulp op Astra’s en Zafira’s die worden gekozen als auto van de zaak. De Business-edities leveren de zakelijke rijders geen extra fiscale bijtelling op, maar wel meer gemak.

Het CD70-systeem is compleet in het dashboard weggewerkt en bestaat uit een radio/cd/mp3-speler en een navigatiesysteem. Beide zijn te bedienen met knoppen op het stuurwiel. Een splitscreen kleurenscherm geeft de route weer via kaart en pictogrammen.

De park pilot, voor de Astra alleen aan de achterzijde en voor de Zafira ook aan de voorzijde, waarschuwt met geluidssignalen voor eventuele obstakels, die het inparkeren lastig kunnen maken.

Naast de toevoeging van de Business-uitvoering heeft Opel ook de Executive-versies van de Astra en Zafira uitgebreid. De Astra Executive wordt nu geleverd met lederen bekleding, terwijl de Zafira Executive een compleet luxury-pakket krijgt, met naast lederen bekleding onder meer stoelverwarming, park pilot en elektrisch inklapbare buitenspiegels. De prijs van beide modellen blijft gelijk.