Het duurt nog tot eind volgend jaar voordat de Hyundai i40 op de markt komt maar de eerste exemplaren zijn al klaar. Via Hyundai-blog.com lekten deze foto’s van Hyundai’s nieuwe middenklasser uit.

Zie hier de eerste foto’s van de Hyundai i40, de opvolger van de Sonata. Dat model kon in Europa nooit veel potten breken maar de i40 gaat het over een hele andere boeg gooien. De auto heeft coupé-achtige lijnen en past qua vormgeving naadloos in het huidige Hyundai-gamma.

De Genus conceptcar gaf in 2006 al de eerste hints over het uiterlijk van de i40 maar de hier gespotte auto heeft ook veel ontwerptrekjes van de in Amerika razend populaire Genesis. Dat is een luxe sedan in het segment van de Mercedes E-Klasse. Zoals we vorig jaar al meldden komt de i40 in Europa eerst als stationwagen en pas later als sedan.

Onder motorkap komen moderne motoren. Een nieuwe 1.6 turbo gaat een belangrijke rol spelen, net als in de ix35 – de opvolger van Tucson die volgende maand op de IAA in Frankfurt wordt onthuld. Ook komt er een 2,0 liter benzinemotor, evenals 2.0 en 2.2 CRDi-dieselmotoren. De nieuwe middenklasser verschijnt pas eind volgend jaar in Europa, eerst zijn de V.S en thuismarkt Zuid-Korea aan de beurt.